Omscholen, hoe doe je dat?

Ben je toe aan een carrièreswitch maar heb je niet de juiste achtergrond? Wil jij een nieuwe weg inslaan, maar weet je niet goed waar te beginnen? De adviseurs van Werkcentrum Noordoost-Brabant hebben veel ervaring met het begeleiden van omscholingstrajecten. Samen zorgen we ervoor dat jouw kennis aansluit bij die ene leuke nieuwe baan.

Wat is omscholing?

Omscholen betekent dat je een opleiding gaat volgen in een ander vakgebied dan waar je nu werkzaam bent. Door jezelf om te scholen, kun je nu of in de toekomst in dit nieuwe vakgebied gaan werken. Soms betekent omscholing een lang opleidingstraject, waarbij je meerdere jaren naar school gaat. En soms is het voldoende om een cursus te volgen of ga je zelfs al meteen aan de slag.

Waarom jezelf omscholen?

In de praktijk zien we allerlei redenen om jezelf te laten omscholen:

  • Je bent niet meer op je plek bij je huidige baan en wil daarom iets anders.
  • Je wilt graag werken in een vakgebied met een hoge baangarantie; een vakgebied waar veel vraag is naar werknemers.
  • Je huidige baan gaat mogelijk verdwijnen (bijvoorbeeld door automatisering van sommige werkprocessen) en je wilt graag werkzaam zijn bij een toekomstbestendige baan.
  • Je wilt jezelf graag uitdagen en leert graag nieuwe vaardigheden zodat jij kunt groeien als professional.

Omscholing met baangarantie

Wat jouw motivatie ook is om een andere baan te zoeken en jezelf om te scholen: een baangarantie is voor veel mensen erg belangrijk. En dat begrijpen wij. Je gaat natuurlijk niet een intensief omscholingstraject aan als er geen toekomstperspectief is. Een baangarantie kunnen wij dan misschien niet altijd garanderen, wél kijken we met je mee naar welke beroepen veel vraag is.

Naar welke beroepen of sectoren kan ik omscholen?

Via Werkcentrum Noordoost-Brabant kun je jezelf omscholen naar allerlei soorten beroepen: naar de zorg, ICT, onderwijs, techniek en nog veel meer. Dus of je nu leraar, verpleegkundige of timmerman wilt worden: wij begeleiden je in het gehele traject.

Wil jij je laten omscholen, maar weet je nog niet wat? Ook dan kun je terecht bij Werkcentrum Noordoost-Brabant voor een gratis loopbaanadvies. Onze adviseurs kijken dan met jou mee welke baan het beste past bij jouw wensen, talenten en vaardigheden.

Hulp bij omscholing met behulp van onze adviseurs

Onze adviseurs helpen jou tijdens het omscholingstraject:

  1. Tijdens een kennismakingsgesprek achterhalen we naar welk beroep of welke sector jij wilt omscholen. Misschien is dat voor jou al helder, maar ook wanneer je nog niet precies weet welke kant je op wil, ben je bij onze adviseurs aan het juiste adres.
  2. Omscholen, waar begin je? Welke leerwerktrajecten zijn er in onze regio? Welke subsidiemogelijkheden zijn er? Onze adviseurs weten wat nodig is om de juiste stappen te zetten richting die ene leuke baan in een andere sector. Wij wijzen jou de weg in deze doolhof.
  3. We stippelen samen met jou een pad uit om omscholing te realiseren. Wij begrijpen dat het leven druk kan zijn en dat je omscholing soms moet combineren met andere verplichtingen. We kijken dan ook samen met jou naar een leerproces dat aansluit op jouw persoonlijke situatie en leertempo.
  4. Zelf een mogelijke nieuwe werkgever op het oog? Ook hierbij kunnen onze adviseurs je helpen. Wij hebben nauwe contacten met diverse werkgevers in onze regio die staan te springen om nieuw talent. Dit vergroot jouw kansen op een succesvolle overgang naar een nieuwe baan.

Gratis omscholing en subsidiemogelijkheden

Binnen de regio Noordoost-Brabant zijn er diverse subsidiemogelijkheden om je om te scholen. Of leerwerkbanen waar je direct betaald krijgt als je daar aan de slag gaat. Wil je hier meer over weten? Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Werkcentrum Noordoost-Brabant: voor iedereen in Noordoost-Brabant

Wij zijn er voor iedereen in de regio Noordoost-Brabant die op zoek is naar zijn of haar droombaan. Je huidige situatie is daarbij niet van belang. Of nu op latere leeftijd een overstap overweegt of dat je zonder opleiding een carrièreswitch wil maken: wij helpen jou een stapje dichterbij naar die ene leuke baan voor jou!

Contact met onze adviseurs

Ben je klaar voor een nieuwe start in je carrière? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs voor meer hulp en advies bij omscholing. Wij helpen jou graag naar jouw droombaan!

085 130 6470 info@werkcentrumnoordoostbrabant.nl