Er zijn verschillende kanalen om personeel te werven. Op deze pagina verzamelen we de belangrijkste wervingskanalen voor werkgevers in de regio Noordoost-Brabant.

1. Talent uit Noordoost-Brabant

Uniek in onze regio: een platform met video-cv’s van beschikbaar talent. Talent uit Noordoost-Brabant brengt werkgevers razendsnel in contact met gemotiveerde mensen die willen werken. De missie van Talent uit Noordoost-Brabant? Alle beschikbare talenten uit de regio Noordoost-Brabant betrouwbaar en kosteloos inzichtelijk te maken voor werkgevers en uitzendbureaus.

Talent Uit Noordoost-Brabant gelooft dat een talent meer is dan alleen een cv. Daarom presenteren talenten zich in beeld en geluid. Juist in die korte videopresentatie zit de kracht van dit wervingskanaal: in een mum van tijd heb je als werkgever een heldere en complete eerste indruk van een kandidaat. En het mooie? De dienstverlening is kosteloos, zowel voor de talenten als voor de werkgever.

2. Vacaturesites

Hoewel vacaturesites niet de belangrijkste wervingskanalen voor werkgevers zijn, is dit wel een kanaal die niet in dit rijtje mag ontbreken. Je kunt daarbij onderscheid maken tussen:

  • Algemene vacaturesites, zoals Nationale Vacaturebank, Intermediair en Werk.nl. Deze hebben vaak een hoog bereik, maar zijn ook erg algemeen.

  • Niche vacaturesites, die zijn gespecialiseerd in één of meerdere specifieke markten. Denk aan ICT, horeca of finance. Deze vacaturesites hebben een lager bereik, maar spreken wel direct een specifieke doelgroep aan.

  • ‘Automatische’ vacaturesites, zoals Indeed, Banen.nl en Jobrapido. Deze verzamelen automatisch het online aanbod van vacatures en plaatsen deze op hun website.

3. LinkedIn

LinkedIn is voor werkgevers nog altijd verreweg het belangrijkste wervingskanaal. Via dit zakelijke sociale medium kun je vacatures plaatsen én (betaald) promoten. Daarnaast kun je talent via LinkedIn ook direct aanspreken. Het opzoeken en actief benaderen van kandidaten die aan het gewenste profiel van een vacature voldoen, gaat nu eenmaal erg makkelijk, bijvoorbeeld door te zoeken op bepaalde vaardigheden of zoekwoorden.

Er zijn vaak ook specifieke groepen waarin je vacatures kunt delen. In onze regio is bijvoorbeeld de besloten LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Noordoost-Brabant’ interessant. Hierin kun je als werkgevers je vacatures delen, waarop werkzoekenden uit de regio reacties kunnen plaatsen. Word lid en ga aan de slag!

Hero header home

Inclusief ondernemen: een oplossing voor jouw personeelstekort

Personeel vinden lastig? Denk ook eens aan inclusief ondernemen! Inclusief werkgeverschap opent deuren, voor zowel jou als werkgever als voor alle werkzoekenden. Ben je benieuwd hoe je jouw organisatie inclusiever kunt maken om zo jouw personeelstekort op te lossen? Maak dan gebruik van de kosteloze inclusieve bedrijfsanalyse van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant.

Let op: je wordt doorverwezen naar het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant

Meer informatie

4. Je eigen (werken bij-)website

Websites van werkgevers worden door bijna de helft van de werkzoekenden in de gaten gehouden voor interessante vacatures. Naast de verspreiding van vacatures via externe bronnen is je eigen website dus minstens zo belangrijk! Je kunt bijvoorbeeld een speciale werken bij-pagina (of zelfs heel werken bij-website) inrichten. Hier vind je geen informatie die voor je klanten interessant is, maar informatie dat (potentiële) medewerkers aanspreekt. Denk aan: informatie over werkcultuur, opleidingsmogelijkheden, salarissen en het sollicitatietraject. Laat zien wie je bent en waar je voor staat als werkgever, zo trek je gegarandeerd de juiste talenten aan!

5. Via je medewerkers

Uit onderzoek is gebleken dat, door de inzet van je eigen medewerkers bij het werven van personeel, meer kans is op een duurzame match. Niet voor niets bieden steeds meer werkgevers beloningen voor werknemers om aan te moedigen nieuwe kandidaten aan te dragen.

6. Eigen personeel laten doorstromen

Door werk anders te organiseren of medewerkers intern op te leiden, kun je openstaande vacatures intern vervullen. Het zorgt niet alleen voor meer motivatie onder je medewerkers, je weet ook nog eens exact welk vlees je in de kuip hebt en je bespaart je de tijd en moeite die extern werven kost.

Direct advies

Wil je meer informatie over een leven lang ontwikkelen, werk of solliciteren? Neem dan contact met ons op. We wijzen je graag de weg of voorzien je van concrete tips.

info@werkcentrumnoordoostbrabant.nl 085 130 6470