Met sociaal ondernemen bied je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om voor jouw bedrijf te werken. Zij gaan maar wat graag voor je aan de slag, alleen hebben net wat meer ondersteuning nodig dan een gemiddelde werknemer.

De voordelen van sociaal ondernemen

Naast dat je deze mensen met een arbeidsbeperking een waardevolle kans biedt brengt het je bedrijf een hoop andere voordelen. Denk aan:

  • Loyale en gemotiveerde werknemers
  • Financieel voordeel in de vorm van subsidies en regelingen
  • Positief bedrijfsimago
  • Streepje voor bij aanbestedingen door social return

Subsidies en regelingen

Er staan verschillende subsidies en regelingen op je staan te wachten als je daadwerkelijk sociaal onderneemt. Bijvoorbeeld om de lage arbeidsproductiviteit te compenseren, maar ook om de risico’s die het met zich meebrengt te dekken. Met de Loonkostensubsidie wordt bijvoorbeeld tot 70% van het minimumloon vergoed door de overheid.

Subsidies voor sociaal ondernemen

Het WSP Noordoost-Brabant ondersteunt werkgevers die sociaal willen ondernemen. Dat doen zij met advies, ondersteuning en een uitgebreid netwerk in de regio. Ze kunnen jou als werkgever ook álles vertellen over subsidies en regelingen. Via onderstaande button ontdek je alle subsidies voor sociaal ondernemen.

Let op: je wordt doorverwezen naar het WSP Noordoost-Brabant.

Naar subsidies

Prestatieladder

Je vraagt je nu misschien af: wanneer mag je jezelf een sociaal ondernemend bedrijf noemen? Dat wordt bepaald aan de hand van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit meetinstrument meet objectief in welke mate een organisatie sociaal inclusief is. Via https://www.mijnpso.nl/inloggen kan je zelf het PSO-prestatieniveau berekenen. Kom je hier goed uit de verf? Dan is het een goed idee om het PSO-keurmerk aan te vragen. Onze adviseurs helpen je daar graag bij!

Voorbeelden uit de regio

Ben je overtuigd? Lijkt het je wat om ook aan de slag te gaan met sociaal ondernemen? Er zijn tal van voorbeelden van bedrijven die je (succesvol) voorgingen. In de podcast Sociaal Werkt van het WSP Noordoost-Brabant vind je mooie voorbeelden uit de regio. Zo vertelt Rob Jansen, CEO van Chain Logistics, over Open Hiring. Open Hiring is een manier om nieuwe werknemers aan te trekken zonder dat daar een sollicitatiegesprek aan vooraf gaat. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans. Een mooi voorbeeld van sociaal ondernemen!

P1001004

De kracht van Open Hiring voor Chain Logistics

Chain Logistics is een logistieke dienstverlener in Uden. Vanuit sociaal oogpunt bieden ze kansen aan doelgroepen die dat écht nodig hebben. Ze zetten hier onder andere Open Hiring voor in. In deze podcastaflevering vertelt CEO Rob Jansen over Open Hiring en alles wat daar bij komt kijken.

Beluister aflevering

Personeelstekort? Wij helpen je verder

Wil je meer informatie over het oplossen van jouw personeelstekort? Samen maken we van sociaal ondernemen het nieuwe normaal. Jij als werkgever, wij als Werkcentrum Noordoost-Brabant. Zullen we beginnen?

Neem contact op

Onze adviseurs staan voor je klaar.

info@werkcentrumnoordoostbrabant.nl 085 130 6470