Waarom bijscholing?

In een steeds veranderende arbeidsmarkt is het belangrijk om je vaardigheden en kennis up-to-date te houden. Door jezelf bij te scholen blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kun je je werk waarschijnlijk sneller en makkelijker doen. Of je nou verpleegkundige, secretaresse of rijinstructeur bent: jezelf blijven ontwikkelen helpt je bij het uitvoeren van je werk.

Een andere reden om jezelf bij te scholen is omdat je misschien je kennis en vaardigheden wilt verbeteren, zodat je in de toekomst meer kans hebt om naar een andere functie door te groeien. Ook dan kan bijscholing erg handig zijn.

Wil je graag meer lezen waarom het slim is om jezelf bij te scholen? Lees dan: 7 Redenen waarom het belangrijk is om jezelf bij te scholen.

Welke opleidingen en cursussen zijn er?

Om jezelf te blijven ontwikkelen zijn er talloze opleidingen, cursussen en trainingen die je kunt volgen. Je vindt hier een overzicht van alle opleiders in onze regio.

Het aanbod is erg groot, maar dat maakt het juist niet altijd makkelijk om iets te kiezen. Want welke opleiding past bij jou? En welke kant wil je eigenlijk op, welke vaardigheden zijn handig om verder te ontwikkelen? In de praktijk zien we vaak dat mensen hierop vastlopen. Met als resultaat… Dat ze dan maar niets doen aan bijscholing. En dat is zonde!

Geldt dit ook voor jou? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Wij gaan samen met jou kijken welke bijscholing bij jou past. Dat kan met behulp van een kort adviesgesprekje, maar het is ook mogelijk om een gratis loopbaanadvies te krijgen, waarbij we uitgebreid gaan kijken welke richting jij op wilt.

Wat is het verschil tussen bijscholen en omscholen?

Bijscholen betekent dat je nieuwe dingen leert die je in je huidige baan kunt gebruiken. Of waarmee je een carrièrestap kunt maken, maar wel in het verlengde van de baan die je nu hebt. Bij omscholing gooi je echt het roer om. Je gaat dan nieuwe dingen leren zodat je een ander beroep kunt uitoefenen. Het doel is dan vaak ook dat je gaat overstappen naar een andere baan of sector.

Meer informatie over bijscholen

Wil je graag meer weten over bijscholen? Bijvoorbeeld welke cursussen bij jou en je carrièrepad passen. Of welke subsidiemogelijkheden er zijn. Neem gerust contact op met onze adviseurs, wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. En dat doen we helemaal gratis.