Waar is het grootste personeelstekort?

In september 2022 meldde UWV dat er in alle beroepsgroepen een tekort aan personeel is. De krapte was het grootst bij ingenieurs, elektriciens, machinemonteurs (techniek), verpleegkundigen (zorg) en softwareontwikkelaars (ICT). Maar ook bezorgers, klantenservicemedewerkers en hr-specialisten (om al die mensen te vinden) zijn er veel te weinig.

Werken in de techniek

De techniekbranche roept al jaren dat ze te weinig mensen kunnen vinden om al het werk te doen. Veel oudere werkgevers gaan nu of over een paar jaar met pensioen en hebben geen opvolgers. En dat terwijl de energietransitie en het bouwen van nieuwe huizen, machines en apparaten heel hard vragen om nieuwe mensen. Voor een baan in de techniek kun je vaak bij de werkgever een om- of bijscholing volgen, zodat je kennis helemaal up to date is.

Werken in de zorg

Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal kunnen zien hoe belangrijk de zorg is voor Nederland. En dat het tekort aan mensen steeds groter wordt. Binnen de zorg is voor iedereen een passende baan te vinden. Bovendien zijn er vaak mogelijkheden om jezelf bij te laten scholen, zodat je snel de juist diploma’s hebt voor het werk dat je wilt doen.

Werken in de ICT

Technologie blijft zich ontwikkelen. En dat zorgt ervoor dat het aantal ICT-vacatures snel stijgt. Als ICT’er zorg je ervoor dat computers en programma’s optimaal werken. Er is werk op ieder niveau: met en zonder diploma. Ook in de ICT zijn veel kansen voor een opleiding of omscholing, zodat jouw kennis en vaardigheden helemaal up-to-date zijn.

Overal te weinig mensen

In iedere sector is een tekort aan personeel. Dat betekent dat je als werkzoekende vaak snel weer een nieuwe baan hebt. Veel werkgevers staan te springen om nieuwe mensen en stellen zich flexibel op als het gaat om opleidingen, werktijden en beloningen. Dit is dus hét moment om je droombaan te vinden!

Hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan

Op zoek naar een nieuwe baan? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Samen met jou kijken we dan welke sector bij jou past. We helpen je graag.

info@werkcentrumnoordoostbrabant.nl 085 130 6470