We besteden een groot deel van onze tijd op ons werk. Des te belangrijker dat we werk doen waar we energie van krijgen. Geldt dit niet voor jou? Vind jij je werk niet meer leuk en twijfel je of je ander werk moet zoeken? Wij geven je graag een aantal tips.

Tip 1: Ga na waarom je je baan niet meer leuk vindt

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je je werk niet meer leuk vindt. Ga na welke reden er bij jou voor zorgt dat je je werk niet meer leuk vindt.

De loopbaanadviseurs van Werkcentrum Noordoost-Brabant zien regelmatig deze redenen voorbijkomen:

  • Je hebt geen uitdaging meer in je werk en je verveelt je.
  • De werkdruk is te groot waardoor je teveel stress ervaart.
  • Er is geen fijne sfeer op je werk, bijvoorbeeld omdat je geen fijne collega’s hebt.
  • Je werkgever toont geen waardering voor je harde werken.
  • Er is geen goede balans tussen je werk en je privéleven.
  • Je werkt in een vakgebied of sector waar je geen passie voor voelt.

Maar er kunnen natuurlijk ook andere redenen zijn waardoor je niet meer met plezier naar je werk gaat. Zodra je beter inzicht hebt in wat voor jou de belangrijkste redenen is, kun je hiermee aan de slag. Vind je dit lastig en zou je hier graag hulp bij willen hebben? Neem dan gerust contact op met de loopbaanadviseurs van Werkcentrum Noordoost-Brabant. Wij kijken met je mee waar voor jou de knelpunten liggen. Samen zoeken we dan naar een oplossing zodat jij weer met plezier naar je werk gaat.

Tip 2: Ga het gesprek aan met je werkgever

Zodra je beter inzicht hebt in waarom jij je werk niet meer leuk vindt, kun je hiermee aan de slag. Een belangrijkste eerste stap is het gesprek aangaan met je werkgever. Als je bijvoorbeeld teveel werkdruk ervaart, is dit goed om kenbaar te maken aan je leidinggevende. Zo kun je samen kijken naar een oplossing. Bijvoorbeeld door bepaald werk uit te besteden en sommige taken te laten vallen.

Ervaar je juist te weinig uitdaging in je werk? Vraag dan aan je leidinggevende of je wat meer verantwoordelijkheden kunt krijgen. Of dat er mogelijk uitzicht is op een promotie. concrete stappen te zetten, zorg je ervoor dat je baan een stuk leuker wordt.

Tip 3: Zoek uit wat voor baan je wél leuk vindt

In de praktijk zien we regelmatig mensen die hun huidige werk niet leuk vinden, maar niet precies weten wat ze dan wél leuk vinden. En dat is natuurlijk wel handig om te weten, voordat je een eventuele carrièreswitch overweegt.

Neem in dat geval contact op met de loopbaanadviseurs van Werkcentrum Noordoost-Brabant voor loopbaanadvies. Onze adviseurs kijken samen met jou wat jou gelukkig maakt in een baan en welke baan goed bij jou past. Gewoon gratis. Het is namelijk onze missie dat iedereen in Noordoost Brabant op een fijne manier aan het werk is. Neem dus gerust contact met ons op voor meer informatie.

Contact met een loopbaanadviseur

Wil jij ook gratis loopbaanadvies van één van onze specialisten? Of heb je een andere vraag aan onze loopbaanadviseurs? Neem dan contact met ons op. Onze loopbaanadviseurs helpen jou graag naar een baan die wél voor werkplezier zorgt.

085 130 6470 info@werkcentrumnoordoostbrabant.nl