Waarom een carrièreswitch?

Waar mensen vroeger bijna hun hele leven bij dezelfde baan en dus voor dezelfde baas werkten, is dat tegenwoordig vaak niet meer het geval. Mensen kijken regelmatig rond voor een andere baan, zeker nu er zoveel openstaande vacatures zijn. Er daarbij wordt niet alleen maar gekeken naar ‘een zelfde soort baan’, maar ook naar totaal andere werkzaamheden of sectoren.

In de praktijk zien we dat er verschillende redenen zijn om een carrièreswitch te overwegen:

  • Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging
  • Je wil graag je passie nastreven
  • Je bent uitgeleerd op je huidige plek of in je huidige sector
  • Je wil je werk-privé balans verbeteren
  • Je wil graag een baan waarmee je iets toevoegt aan de maatschappij

Hulp bij carrièreswitch

Voor veel mensen is het maken van een carrièreswitch een spannende stap. Je geeft niet alleen de vastigheid van je huidige baan op, je stapt óók nog eens in iets wat vaak totaal onbekend is. De adviseurs van Werkcentrum Noordoost-Brabant begrijpen dat. Zij begeleiden jou tijdens het gehele traject naar een nieuwe baan:

  1. Welke baan past bij jou? In de praktijk vaak dat mensen graag een carrièreswitch willen maken, maar niet goed weten wat dan precies. Is een carrièreswitch naar de zorg iets voor jou? Of past het onderwijs beter bij je? Onze adviseurs kijken samen met jou welke richting goed bij jou past. Samen met jou achterhalen ze welke interesses jij hebt, waar jouw talenten liggen en welke banen goed bij jou zouden passen.
  2. Omscholing of bijscholing. Wanneer je wilt overstappen naar een ander vakgebied, heb je vaak nog geen achtergrond. Soms is bijscholing of omscholing dan nodig. Onze adviseurs geven jou informatie over opleidingen en trainingen die jou zoveel als mogelijk voorbereiden op jouw nieuwe stap. Ook hebben we in ons netwerk allerlei leerwerktrajecten, waarbij je kunt leren en werken tegelijkertijd. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.
  3. De zoektocht naar een nieuwe werkgever. Zodra je weet wat je wil, kun je op zoek gaan naar een geschikte werkgever. Wij stimuleren dat je zoveel mogelijk zelf op zoek gaat, maar uiteraard kunnen wij je daar ook bij helpen en je aan een geschikte werkgever koppelen.
  4. Sollicitatieondersteuning. Weet je wat je wil en heb je ook een leuke werkgever op het oog? Tijd om te gaan solliciteren! Maar hoe stel je nou een goede CV of sollicitatiebrief op, als je nog geen achtergrond of ervaring hebt? Onze adviseurs geven je graag tips waarmee jij, ook zonder achtergrond, een goede indruk kunt maken op die mogelijke werkgever.
  5. Aan de slag bij je nieuwe baan. Spannend! Een nieuwe baan in een nieuw vakgebied. Wij houden graag contact met je om ervoor te zorgen dat jij je snel thuis voelt in je nieuwe baan.

Werkcentrum Noordoost-Brabant: voor iedereen in Noordoost-Brabant

Wij zijn er voor iedereen in de regio Noordoost-Brabant die op zoek is naar zijn of haar droombaan. Je huidige situatie is daarbij niet van belang. Of nu op latere leeftijd een overstap overweegt of dat je zonder opleiding een carrièreswitch wil maken: wij helpen jou een stapje dichterbij naar die ene leuke baan voor jou!

Klaar voor een nieuwe start?

Inmiddels hebben onze ervaren loopbaanadviseurs al duizenden mensen in de regio Noordoost-Brabant geholpen met het maken van een carrièreswitch. Wil jij dat ook? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag om jouw carrière een nieuwe impuls te geven, zodat jij aan de slag kan bij jouw droombaan!