Jongeren aan het werk

Vaak zoeken bedrijven naar personeel dat al werkervaring heeft. Hierdoor krijgen jongeren soms geen kans. Een gemiste kans! De jongeren in Noordoost-Brabant kunnen juist heel waardevol zijn voor werkgevers. In deze video-serie brengen we een aantal jongeren in beeld bij hun werkgever. We laten zien hoe zij hun werk ervaren. Uiteraard laten we ook de werkgever aan het woord: hoe heb je elkaar gevonden? En hoe is het om met deze jongere te werken? Zo krijg je als werkgever een beter beeld van het werken met jongeren.

Zo werk ik! - Jody

In deze aflevering neemt de 17-jarige Jody ons mee naar zijn werkplek bij HTC International, een totaalleverancier van telecommunicatie, datanetwerken en infrastructuren. Hoewel Jody voorheen nog nooit van data of glasvezel had gehoord, klikte het meteen tijdens het kennismakingsgesprek. Hij trok snel zijn werkkleding aan en ging met de monteurs op pad. Van het ophangen van een goot tot het aanbrengen van bekabeling: Jody maakte de werkzaamheden snel eigen. Ondanks dat hij in het begin twijfelde of hij wel geschikt genoeg was voor de baan, kan Jody nu met overtuiging zeggen dat hij zijn werk als assistent monteur écht leuk vindt.

Benieuwd naar het hele verhaal? En waar je als werkgever kan beginnen? Bekijk dan hier de video:

"Hij noemt zichzelf assistent monteur, maar hij werkt al zo zelfstandig dat hij eigenlijk al bijna monteur is."

Begeleiding van jongeren

Veel jongeren die net de arbeidsmarkt op komen, hebben begeleiding nodig. Die begeleiden kan soms erg tijdsintensief zijn. Daarom helpen wij bedrijven bij de begeleiding van jongeren in hun organisatie. Dat doen we door middel van een jobcoach. Zij coachen de jongeren én zijn er voor jou als werkgever. Neem contact op voor de mogelijkheden.