Al 34 jaar werkt Frank bij Maison van den Boer. Werk je al zo lang samen met collega’s, dan leer je elkaar goed kennen. “We maken soms flauwe grappen naar elkaar. Nu zie ik in dat nieuwe collega’s of collega's met een afstand tot de arbeidsmarkt zo’n grapje anders kunnen ervaren. Door de Harrie Helpt-training ben ik me daar bewust van. Ook belangrijk is de manier waarop je iets zegt. Zeg je het met een lach of een strak gezicht? Wij zijn van de oude stempel: niet zeuren, gewoon doorgaan. Maar af als je af en toe een complimentje geeft, komt iemand vrolijker naar zijn werk.”

Harrie-Helpt training

De Harrie Helpt-training van onze partner het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, is een kosteloze, tweedaagse training om te leren hoe je iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt kunt begeleiden op de werkvloer. Harrie staat voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. En je raadt het al: dat zijn de eigenschappen van de ideale begeleider. Met informatie, theorie, praktijkvoorbeelden en tools – maar ook door het delen van ideeën en ervaringen – leer je tijdens de training over hoe je een goede Harrie kunt worden.

Verschil in benadering

Maison van den Boer faciliteert de mogelijkheid voor meerdere werknemers om Harrie te worden. In de keuken staat een prettig werkklimaat voorop. Met wederzijds begrip en respect tussen collega’s. Leidinggevende Gerard: “Koken kun je iedereen leren, maar betrokkenheid en werkplezier draag je bij je. Bij de medewerkers die de training hebben gevolgd, zie je een verschil in benadering. Ze checken bijvoorbeeld of iemand de opdracht begrepen heeft. En de werknemers op de werkvloer ervaren op hun beurt meer rust.”

"“Sandra was in het begin, als ik haar bij me riep, bang dat ze ontslagen zou worden.”"

Sandra, werk, vrouw, glimlach, keuken, kok
Sandra aan het werk in de keuken van Maison van den Boer

Een lach op haar gezicht

In de keuken van Maison van den Boer werken nu ongeveer tien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vorig jaar kwam Sandra binnen via het UWV, met een sterke wil om financieel onafhankelijk te zijn. Frank is één van de ‘Harries’ die haar begeleidt. “Sandra was in begin soms gespannen. Dan was ze, als ik haar bij me riep, bang dat ze ontslagen zou worden. Ik ben blij dat ik dat nu weet, nu kan ik haar geruststellen. Steeds vaker zie ik een lach op haar gezicht. En de medewerkers zijn dankbaar. Alleen al daarom is het leuk om hen te begeleiden.”

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de Harrie-Helpt training? Wil jij als werkgever één of meerdere van jouw medewerkers aanmelden voor deze training? Of ben jij zelf een Harrie in spé? Neem contact op met Werkcentrum Noordoost-Brabant!

info@werkcentrumnoordoostbrabant.nl 0851306470