Inclusiviteit is een duurzame oplossing voor jouw personeelsvraagstuk. Wat houdt inclusief werkgeverschap in? En welke voordelen levert het op voor jouw organisatie? Je leest het antwoord op deze vragen hier.

Inclusief werkgeverschap

Bij een inclusieve organisatie staat diversiteit en gelijkwaardigheid voorop. Je creëert een werkcultuur waarin mensen volledig zichzelf kunnen zijn, ongeacht gender, sekse, etniciteit, kleur en het wel of niet hebben van een beperking. Daarnaast bied je kansen aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De voordelen van inclusief werkgeverschap

Het geven van kansen, biedt kansen. Inclusief ondernemen levert zowel voor jou als werkgever als voor werknemers altijd meer op. We zetten de belangrijkste voordelen op een rij:

1. Hogere productiviteit
Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn gemotiveerde werknemers. Ze zijn extra gedreven om bij jou aan de slag te gaan. Inclusie zorgt daarnaast voor minder verzuim en productievere werknemers. Uit onderzoek blijkt dat organisaties met een ethische diversiteit tot 35 procent meer kans hebben om beter te presteren.

2. Aantrekken en behouden van werknemers
Een toekomstgerichte werkgever die zich bezighoudt met inclusiviteit: daar wil toch iedereen werken? Inclusief werkgeverschap maakt je een aantrekkelijke werkgever. Het zorgt ervoor dat je werknemers loyaal zijn en ambassadeurs van je organisatie worden. Het bindt huidige werknemers aan je organisatie én het trekt nieuwe werknemers aan.

3. Minder last van krapte op de arbeidsmarkt
Doordat je gebruik maakt van een breder potentieel, heb je minder last van de krapte op de huidige arbeidsmarkt. Dit wordt versterkt doordat inclusief werkgeverschap bijdraagt aan je employer brand. Het zorgt ervoor dat meer werknemers bij jouw organisatie willen werken en blijven werken.

Contentblox afbeelding

Whitepaper: sociaal ondernemen

Om antwoorden te geven op al je vragen rondom sociaal ondernemen heeft het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant een whitepaper geschreven. Speciaal voor werkgevers en HR-managers.

Let op: je wordt doorverwezen naar het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant

Download gratis

Het bevorderen van inclusiviteit

Misschien is maatschappelijk verantwoord ondernemen een van de pijlers van je organisatiestrategie of heb je te maken met een quotumregeling. Met een quotumregeling bevordert de overheid inclusiviteit op de werkvloer. Hierbij worden werkgevers gedwongen om banen te creëren voor mensen uit de doelgroep van de banenafspraak. Werkgevers met ongeveer 25 of meer werknemers moeten een bepaald percentage mensen met een ziekte of handicap in dienst nemen of inlenen.

Kosteloze inclusieve bedrijfsanalyse

Ook inclusief ondernemen? Wij denken we graag met je mee. Door middel van een uitgebreide, kosteloze bedrijfsanalyse kijken onze experts naar jouw organisatie. We brengen in kaart hoe het staat met de inclusiviteit binnen jouw organisatie en laten je direct zien hoe je dit kunt verbeteren.

Hoe werkt het? Een analist komt bij jouw organisatie op bezoek. Door middel van een interview met een leidinggevende en medewerkers worden de werkprocessen en taken in kaart gebracht. Op basis van de input ontvang je een gedegen rapport met daarin aanbevelingen en een toepasbaar advies over hoe werkprocessen beter en inclusiever kunnen worden ingericht. De eindrapportage bespreken we met de opdrachtgever en het management binnen jouw organisatie.

Als organisatie bepaal jij vervolgens zelf wat je wil doen met het adviesrapport. Het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant kan natuurlijk ondersteunen en adviseren bij de implementatie van het plan. Zo gaat jouw organisatie inclusiever én duurzamer de toekomst tegemoet.

Inclusieve bedrijfsanalyse aanvragen?

Wil je een kosteloze bedrijfsanalyse laten uitvoeren door Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag op weg en verwijzen je door naar de juiste contactpersoon.

085 130 6470 info@werkcentrumnoordoostbrabant.nl