Op internet

Er zijn allerlei vacaturewebsites, zoals nationalevacaturebank.nl, Monsterboard, Werk.nl en Indeed. Daarnaast heeft iedere sector vaak nog een eigen vacaturebank en kom je vaak ook een heel eind door te googelen naar vacature + functietitel + locatie. Het is alleen wel heel veel werk om al die vacaturewebsites in de gaten te houden. Daarom kun je bij veel sites ook je cv uploaden en je wensen aangeven, zodat je alle vacatures die bij je passen automatisch in je mailbox krijgt.

Werk.nl is een website van UWV. Hier vind je alles over werk zoeken en solliciteren. Er staan duizenden vacatures op en je vindt er informatie over evenementen en banenmarkten. Door je cv op werk.nl te plaatsen, kunnen werkgevers jou benaderen als ze een leuke baan hebben die bij je past.

Social media

Steeds meer mensen vinden een baan via social media. Zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel up-to-date is en meng je actief in netwerkgroepen. Ook op Facebook zijn veel vacatures te vinden.

Via een uitzendbureau of recruiter

Uitzend- en recruitmentbureaus hebben vaak een groot portfolio vol leuke werkgevers. Als je op zoek bent naar een andere baan, is het dus een slim idee om je in te schrijven bij een uitzendbureau dat bij je past. Of om actief een recruiter te benaderen met je cv en wensen.

Via-via

Wist je dat de helft van de vacatures via-via ingevuld wordt? Zeker in deze krappe arbeidsmarkt vragen werkgevers hun werknemers om in hun omgeving rond te kijken naar geschikte collega’s. Laat dus vooral op verjaardagen vallen dat je open staat voor een nieuwe uitdaging!

Waarom wachten op een vacature?

Stuur eens een open sollicitatie naar een werkgever die je aanspreekt. Misschien gaat er binnenkort wel iemand weg of kunnen ze eigenlijk best versterking gebruiken. Stuur een goede motivatie, zorg dat je op gesprek mag komen en misschien zit jij binnenkort wel op een nieuwe werkplek!

Direct advies

Wil je meer informatie over een leven lang ontwikkelen, werk of solliciteren? Neem dan contact met ons op. We wijzen je graag de weg of voorzien je van concrete tips.

info@werkcentrumnoordoostbrabant.nl 085 130 6470