Online leertraject

Sinds de coronacrisis is het aantal online opleidingen razendsnel gegroeid. Bij veel opleiders kun je een volledige online cursus volgen, met lessen via Zoom of Teams. Vaak zijn de cursusmomenten ’s avonds, zodat het goed te combineren is met een kantoorbaan. Tijdens de cursusavonden kun je al je vragen stellen en daarna ga je zelf weer aan de slag met de lesstof en/of opdrachten.

De klas in

Niet iedereen vindt het fijn om online een opleiding of cursus te volgen. En sommige onderwerpen zijn ook zo praktijkgericht, dat ze zich moeilijk lenen voor een online cursus. Dan kun je er altijd voor kiezen om weer ouderwets de schoolbanken in te gaan. Er zijn allerlei deeltijd- en avondopleidingen waarbij je met een groepje onder leiding van een docent door de lesstof heengaat. Vaak zijn deze cursusdagen op zaterdag. Overleg met je werkgever wat de mogelijkheden zijn.

Binnen het bedrijf

Willen veel collega’s aan de slag met een opleiding of cursus over een bepaald onderwerp, overleg dan eens met je werkgever of het mogelijk is om een in-company training te organiseren. Dan komt de trainer één of meerdere dagen bij jou op het bedrijf om de lesstof door te nemen met jou en je collega’s. Het is een fijne manier van werken, omdat je de onderwerpen direct toe kan passen op het werk dat jullie doen.

Een opleiding volgen onder werktijd

Sinds 1 augustus kun je dankzij de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden studeren onder werktijd. In de wet staat namelijk dat werkgevers verplicht zijn om opleidingen die jij móet volgen, onder werktijd aan te bieden én deze ook te betalen. Wanneer je werkgever dus van je vraagt om een opleiding te doen, is het goed om te weten dat je hiervoor geen vrije dagen op hoeft te offeren.

Direct advies?

Wil je meer informatie over een leven lang ontwikkelen, werk of solliciteren? Neem dan contact met ons op. We wijzen je graag de weg of voorzien je van concrete tips.

085 130 6470 info@werkcentrumnoordoostbrabant.nl