Gratis opleiding via Brabant Leert

Brabant Leert is een initiatief van de provincie Noord-Brabant. Via Brabant Leert kun je opleidingen volgen als je graag wilt bijscholen of omscholen. Je kunt hier ook terecht voor persoonlijk advies en begeleiding. Daarnaast zijn er webinars te volgen over een aantal relevante ontwikkelingen en transities in de Brabantse arbeidsmarkt, zoals de energietransitie en de voedseltransitie. Het grootste gedeelte van het aanbod is gratis.

Benieuwd naar de opleidingen die je via Brabant Leert kunt volgen? Of wil je graag meer informatie? Bekijk dan de website van Brabant Leert.

Let op: je wordt doorverwezen naar Brabant Leert

Meer informatie over Brabant Leert

Levenlanglerenkrediet

Het levenlanglerenkrediet is geen subsidie, maar een lening. Deze lening kun je aanvragen als je een opleiding wilt volgen, maar geen recht meer hebt op studiefinanciering. Je kunt dan een maximaal bedrag lenen ter hoogte van het wettelijk collegegeld of lesgeld. De bedoeling is dat de lening binnen 15 jaar wordt terugbetaald, met rente. Het levenlanglerenkrediet is bedoeld voor iedereen tot 55 jaar. Je kunt het levenlanglerenkrediet aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Meer weten over het levenlanglerenkrediet en de voorwaarden die hieraan verbonden zijn? Bekijk dan: Levenlanglerenkrediet - DUO.

Scholingsfondsen

Binnen sommige beroepsgroepen en sectoren zijn er scholingsfondsen beschikbaar. Met behulp van deze scholingsfondsen kun je jezelf ontwikkelen binnen je eigen sector. Hierdoor blijft het niveau binnen een bepaalde sector op peil.

De mogelijkheden zijn per scholingsfonds verschillend. Soms worden er vanuit een scholingsfonds cursussen aangeboden, in andere gevallen worden de cursuskosten vergoed vanuit het scholingsfonds. Ook is het per situatie verschillend hoe je gebruik kan maken van het scholingsfonds; in sommige gevallen loopt dit via je werkgever, maar het kan ook zijn dat je zelf een beroep kunt doen op het scholingsfonds. Bijvoorbeeld wanneer je in wilt stromen in een bepaalde branche.

Opleiding via je werkgever

Je kunt ook een opleiding volgen via je werk, of soms zelfs op je werk. De kosten van deze opleiding worden dan betaald door je werkgever. Veel organisaties werken met een opleidingsbudget. Vraag je leidinggevende of HR-manager hoe dat binnen jouw organisatie geregeld is en hoe jij hier gebruik van kunt maken.

Andere mogelijkheden voor het betalen van een opleiding

Soms zijn er ook nog andere mogelijkheden om een opleiding of cursus te financieren. Benieuwd of er mogelijkheden zijn die op jouw situatie van toepassing zijn? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

Gratis loopbaanadvies of scholingsadvies

Weet je nog niet welke opleiding je wilt volgen en wil je graag eerst loopbaanadvies of scholingsadvies krijgen van een professional? Ook loopbaanadvies of scholingsadvies is in de meeste gevallen gratis. Binnen onze regio zijn er namelijk diverse instanties die jou hiermee kunnen helpen. Ga naar de pagina over loopbaanadvies en lees alles wat je hierover moet weten.

Direct advies over subsidies voor opleiding en cursussen?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om een opleiding, training of cursus te betalen? Onze adviseurs weten welke (extra) mogelijkheden er zijn in onze regio. Binnen onze regio vinden we het belangrijk dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen. Neem dus gerust contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag!

085 130 6470 info@werkcentrumnoordoostbrabant.nl