23 jaar in de logistiek

Theo werkte 23 jaar in de logistiek, onder meer als orderpicker en heftruckchauffeur. Met zijn mooie cv had hij geen moeite een nieuwe baan te vinden als hij werkloos werd. Maar een baan behouden was een lastiger verhaal. Theo had namelijk steeds meer moeite om het tempo bij te houden, in de logistieke wereld die sneller en sneller werd. “Ik doe altijd mijn best en werk hard, maar de targets die ik kreeg, haalde ik gewoon regelmatig niet. Na het gesprek met Gerrit en Jan wist ik dat het beter was om verder te kijken”, vertelt Theo tijdens een korte pauze bij zijn huidige werkgever: het Van der Valk-hotel in Nuland.

Duurzaam werk

Theo kwam regelmatig terug in de WW en werd dan door adviseur Jan van Schijndel (vanuit UWV verbonden aan Werkcentrum Noordoost-Brabant) begeleid naar een andere baan. Jan: “Maar hem duurzaam aan werk helpen, bleef lastig. We hebben daarom de casus besproken tijdens een overleg binnen Werkcentrum Noordoost-Brabant. Vervolgens hebben Gerrit Timmerman van IBN en ik samen een gesprek gevoerd met Theo om te kijken of we samen tot een oplossing zouden kunnen komen om Theo niet alleen aan het werk te krijgen, maar ook te hóuden.”

Werkervaring van 25 jaar geleden

Gerrit (IBN): “Terwijl we door het cv aan het lopen waren, kwamen we op een baan van 25 jaar geleden die er een beetje verstopt tussen stond: als afwasser in de spoelkeuken van een verzorgingstehuis. Toen ik daar over begon, zag ik aan zijn gezicht dat hij er blij van werd om het daarover te hebben. We vonden het alle drie een goed idee om hierop verder te zoeken. Maar geschikte werkgevers binnen reisafstand waren niet voorhanden binnen het netwerk van IBN.”

"“Ik werk nog steeds hard, maar het voelt veel meer relaxed dan de logistiek.”"

Met deze vondst van zijn IBN-collega op zak ging Jan daarom samen met UWV-collega Patrick op zoek binnen het netwerk van werkgevers. Al gauw bleek dat Hotel Van der Valk in Nuland zocht naar een hardwerkende, betrouwbare medewerker voor in de spoelkeuken. Het bleek een goede match, want ruim voor het einde van zijn proeftijd, kreeg Theo een nieuw contract aangeboden.

Kijk verder dan je neus lang is

“En dat was natuurlijk supermooi nieuws”, zegt Theo. “Ik werk nog steeds hard, maar het voelt veel meer relaxed dan de logistiek.” De switch naar een andere branche pakte goed uit voor hem en hij heeft dan ook een laatste tip: “Als je niet op je plek zit op je werk, kijk dan verder dan je neus lang is. Salaris is niet het belangrijkste. En als je net als ik de juiste mensen treft die je willen helpen, heb je daar veel aan.”

Ook loopbaanadvies of een nieuwe baan?

Wil je meer informatie over een leven lang ontwikkelen, werk of solliciteren? Neem dan contact met ons op. We wijzen je graag de weg of voorzien je van concrete tips.

085 130 6470 info@werkcentrumnoordoostbrabant.nl