Diversiteit op de werkvloer is de toekomst. Maar hoe zorg jij ervoor dat ook werknemers met een psychische kwetsbaarheid de kans krijgen die ze verdienen?
We nodigen je uit voor een inspirerende ontbijtsessie op 31 oktober, waarin we je (hopelijk) overtuigen van de meerwaarde van werknemers met een psychische kwetsbaarheid in jouw organisatie. We laten je verder kijken dan de stigma's en geven praktische handvatten om jou rol als werkgever te pakken en mentaal welzijn bespreekbaar te maken.
Praktische informatie
Het evenement vindt plaats op donderdag 31 oktober van 08.00 tot 10.30 uur. We zijn welkom bij Meeters (Hockeyweg 5, Uden).
Programma
8.00 uur Inloop en ontbijt
8.30 uur Opening
8.45 uur Workshop 1
9.25 uur Workshop 2
10.05 uur Ervaringsverhaal
10.30 uur Sluiting
Workshop 1
Spreker Thomas Pruijsen van MIND gaat in op de stigma's die leven rondom psychische kwetsbaarheid. Hij helpt je, samen met een ervaringsdeskundige, om je bewust te worden van jouw eigen vooroordelen en hoe je die kan doorbreken.
Workshop 2
Spreker Wouter Schramel (Algemene Werkgeversvereniging Nederland, AWVN) bespreekt wat je als werkgever moet én wilt weten over psychische kwetsbaarheid op de werkvloer. Ook gaat hij in op jouw rol bij de duurzame inzetbaarheid van deze werknemers.

“Het is voor mij belangrijk dat ik weet wat er van me verwacht wordt. Verder heb ik graag de zekerheid dat ik altijd om hulp kan vragen wanneer ik dat nodig heb. Ik kan zowel bij Helen als Angela terecht. Ik ben dankbaar voor de steun die ik heb ontvangen en de stappen die ik heb gezet. Alleen had ik het nooit gedaan.”
Helpende bij Van Neysel
Lees hier het hele verhaal van Anita, haar IPS-coach Helen en leidinggevende bij Van Neysel Angela.
Over Hoofdzaak } Werk en de organisatie
Meer mensen met een psychische kwetsbaarheid duurzaam en betaald aan het werk. Dat is het doel van project Hoofdzaak } Werk van het convenant Sterk door Werk.

Wat is psychische kwetsbaarheid?
Iemand met een psychische kwetsbaarheid is gevoelig voor psychische problemen of stoornissen, zoals depressie, angst, stress, een bipolaire stoornis of andere mentale gezondheidsproblemen. Psychische kwetsbaarheid betekent niet altijd dat iemand ziek is, maar dat die persoon sneller uit balans kan raken door bepaalde gebeurtenissen of uitdagingen. Met de juiste ondersteuning, zoals therapie, medicijnen, een sterk sociaal netwerk enn begrip en respect vanuit de werkgever, is functioneren in het dagelijks leven goed mogelijk.
Aanmelden
De inschrijving voor dit event is gesloten.